Mest prisvärda telefonen? – Google Pixel 7a

Google Pixel 7a är en ny budgetsmartphone från Google som lanserades den 10 maj 2023 på Google I/O. Telefonen har en 6,1-tums OLED-skärm med en uppdateringsfrekvens på upp till 90Hz, ett Google Tensor G2-chipset som ger snabb prestanda och smarta funktioner, och ett 4 400 mAh-batteri som stöder 20W trådbunden och 5W trådlös laddning.

Telefonen har också ett dubbelkamera-system på baksidan med en 64MP huvudkamera och en 12MP ultravidvinkelkamera, samt en 10,8MP selfiekamera på framsidan. Telefonen kör Android 13 och kommer att få fem års uppdateringar från Google.

Google Pixel 7a kostar 5690kr och finns i fyra färger varav den som kallas korall är dock endast tillgänglig direkt från Google. För den som förbeställer telefonen finns det också ett erbjudande om att få ett par Pixel Buds A-Series hörlurar gratis.

Google Pixel 7a är ett attraktivt alternativ för den som vill ha en prisvärd men kraftfull smartphone med Googles senaste mjukvara och kamerafunktioner. Telefonen konkurrerar främst med Samsungs Galaxy A54, som är något billigare men har lägre skärmupplösning och kamerakvalitet. Den största nackdelen med Pixel 7a är laddningshastigheten som inte är särskilt imponerande jämfört med andra telefoner i samma prisklass.

Google Pixel 7a köper du enklast hos Google

Samtliga länkar är samarbetslänkar, vilket innebär att Prisras.se kan erhålla en provision vid köp du gör genom dessa länkar. Vi uppskattar ditt stöd!

Lämna en kommentar